В 2021 основними користувачами інтернету стануть IoT-пристрої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В 2021 основними користувачами інтернету стануть IoT-пристрої

Технології&Авто
544
Сьогодні інтернет найчастіше використовують для роботи смартфонів, планшетів і ПК, але через п’ять років основу трафіку в мережі складуть комунікації між пристроями. На передній план вийдуть прилади для інтернету речей, встановлені в будинках, лікарнях, офісах і заводах. Такий прогноз в своєму щорічному звіті про інтернет тренди дає компанія Cisco.
За оцінками Cisco, до 2021 року 51% пристроїв, підключених до мережі, буде обмінюватися даними один з одним. Персональні пристрої, в тому числі смартфони і ноутбуки, залишаться в меншості. Таку трансформацію викличе зростання популярності інтернету речей.
Американська компанія прогнозує, що через 5 років прилади з виходом в інтернет будуть встановлені в житлових будинках, лікарнях, магазинах, фабриках і офісах, в автомобілях, на вулицях і в громадських місцях. Вони будуть передавати відомості про освітленість, температуру, використання енергії та інші фактори. Через 5 років в одних тільки будинках буде встановлено 6 млрд подібних пристроїв, передбачають аналітики. На даний момент цей показник складає всього 2,7 млрд.
В цілому прилади інтернету речей складуть значну частку від усієї електроніки в світі. При цьому купівлі електронних пристроїв для особистого користування не зможуть значно зрости. «Звичайно, ми будемо купувати нові смартфони і телевізори з поліпшеними характеристиками, але число покупок має ліміт», – цитує старшого аналітика Cisco.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас