У Сумській області викрадено нафту на суму понад 1 мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумській області викрадено нафту на суму понад 1 мільйон гривень

Кримінал
298
Прокуратурою Сумської області вчора, 11 червня, погоджено повідомлення про підозру чотирьом особам, затриманим напередодні співробітниками СБУ під час викрадення нафтопродуктів на суму понад 1 млн грн.
У прес-службі прокуратури області дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
Встановлено, що злочинне угруповання шляхом врізки в нафтопровід нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» компанії «Укрнафта» відкачували нафтопродукти для подальшої їх реалізації.
Оперативники вилучили понад 70 тонн викраденої нафти і п’ять вантажних автомобілів, які використовувалися для транспортування.
«Зараз всі чотири підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчими і прокурорами вже підготовлено клопотання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і накладення арешту на вилучене майно. Досудове розслідування триває, встановлюються спільники затриманих і місця збуту викраденоъ сировини», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 10 червня на Сумщині співробітники СБУ затримали сім осіб під час чергової «врізки» в нафтопровід і спроби викрадення нафтопродуктів. Встановлено, що зловмисники автоцистернами вивозили нафтопродукти в сусідні з Сумською областю області, де переробляли на пальне на підпільних міні-заводах для подальшої реалізації.
За попередніми підрахунками, в цілому зловмисники встигли викрасти з нафтопроводів продукцію майже на 60 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас