Оксфорд-стріт у Лондоні покриють розумною плиткою для вироблення енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оксфорд-стріт у Лондоні покриють розумною плиткою для вироблення енергії

Технології&Авто
309
Британський стартап Pavegen використовує для вироблення енергії пружну трикутну плитку з електромагнітними генераторами.
Як тільки людина наступає на покриття, система виробляє 3 джоулі енергії. Цього достатньо, щоб підтримувати освітлення малопотужної світлодіодної лампочки протягом 30 секунд. На жвавій вулиці покриття може підтримувати освітленість безперервно і навіть запасати надлишки енергії – для цього компанія пропонує використовувати акумулятори.
Pavegen вже встановив плитку в 150 різних локаціях – від аеропорту Хітроу в Лондоні до футбольного поля в Лагосі, столиці Нігерії. Як повідомляє Financial Times, скоро інноваційне покриття з’явиться на одній з найбільш жвавих вулиць Лондона – Оксфорд-стріт.
Заснована в 2009 році британська компанія два роки тому залучила £2 млн за допомогою краудфандингу, а тепер планує залучити додаткові £5 млн від венчурних інвесторів. Заробляти компанія планує не на електроенергії, а на зборі даних. Плитка Pavegen обладнана датчиками, які вимірюють кількість кроків і передають дані на смартфони по Bluetooth. Наприклад, підприємства можуть встановлювати плитку на своїй території і давати працівникам бонуси за кількість пройдених кроків.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас