Данилюк виступає проти перепідпорядкування ГФС безпосередньо Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк виступає проти перепідпорядкування ГФС безпосередньо Кабміну

Казна та Політика
107
Міністр фінансів України Олександр Данилюк виступає проти перепідпорядкування Державної фіскальної служби від Міністерства фінансів безпосередньо Кабінету міністрів України.
“Про перепідпорядкування – це порушить загальну логіку державного управління. Тому ДФС, яка реалізує податкову і митну політику, повинна перебувати в підпорядкуванні Мінфіну, який цю політику формує”, – написав Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebоok, коментуючи публікації в ЗМІ про можливе перепідпорядкування Фіскальної служби.
За його словами, зараз робляться спроби через публічну сферу дестабілізувати ситуацію, щоб “всі пересварилися між собою”, і таким чином призупинити процес реформування ДФС. “Але я налаштований на конструктив і вже неодноразово казав, що для мене важливі не персоналії, а системні реформи, які змінюють ситуацію на краще і роблять неможливим повернення до старих схем”, – додав міністр. Також він зазначив, що завдяки співпраці Мінфіну з ДФС за останні кілька місяців вдалося показати непоганий результат в напрямку інституціональної перебудови служби, але системна реформа ще не відбулася. “Настав час розпочати цей процес”, – підкреслив Данилюк.
Як повідомлялось Державна фіскальна служба, що об’єднує податкову і митну служби, а також податкову міліцію, сформована на базі Міністерства доходів і зборів, ліквідованого в березні 2014 року з приходом уряду Арсенія Яценюка. Чинний глава Кабміну Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що ДФС була і залишається чемпіоном за кількістю скарг з боку бізнесу на роботу органів влади в Україні, тому реформа Фіскальної служби є одним з пріоритетів роботи уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас