Казахстан і українська "ФОТ" домовляються про розширення вітропарку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан і українська "ФОТ" домовляються про розширення вітропарку

Фондовий ринок
235
Казахстан веде переговори з українською ТОВ “Фурлендер Віндтехнолоджі” (“ФОТ”, Краматорськ Донецької обл.) щодо розширення вже реалізованого проекту вітрового парку в Ерейментау до 300 МВт, повідомив тимчасовий повірений у справах України в Казахстані Володимир Джиджора.
“Вони (“Фурлендер Віндтехнолоджі” – ред.) зараз ведуть переговори з казахстанськими партнерами щодо розширення цього проекту до виробництва 300 МВт … Таке рішення вже є. Тепер воно повинно бути зафіксовано документально”, – сказав він журналістам у п’ятницю в Астані.
Дипломат зазначив, що в рамках першого безнес-проекту українська компанія ввела в експлуатацію вітропарк потужністю 45 МВт в Ерейментау, для чого було змонтовано 22 вітроенергетичні установки WTU2.0 потужністю 2,05 МВт кожна.
“Фурлендер Віндтехнолоджі” – єдиний в Україні виробник сучасних вітроенергетичних установок. Крім того, займається зведенням вітропарків. Компанія випускає продукцію на майданчику Краматорського заводу важкого верстатобудування.
З 2010 року по теперішній час “Фурлендер Віндтехнолоджі” побудувала (укомплектувавши своїм обладнанням) сім вітропарків в Україні, один – в Казахстані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас