Альянс Renault-Nissan побудує в Європі сховище енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альянс Renault-Nissan побудує в Європі сховище енергії

Енергетика
512
Альянс планує використовувати старі акумулятори від електромобілів для того, щоб побудувати в Європі систему зберігання енергії. Потужність першого сховища становитиме 100 МВт — досить, щоб забезпечити енергією 120 000 домогосподарств.
Renault-Nissan продовжує розширювати свою частку на ринку використаних батарей від електромобілів: минулого тижня Renault представила домашню систему зберігання, — конкурента Tesla Powerwall — яка використовує вживані акумулятори, а тепер джерела Reuters повідомляють про плани франко-японського альянсу побудувати цілий комплекс з таких енергонакопичувачів.
За інформацією видання, потужність нової системи зберігання Renault-Nissan буде еквівалентна середній газовій або вугільній електростанції, і вона зможе забезпечити енергією не менше ніж 120 000 домогосподарств. Офіційний представник Renault Селін Фарисьє підтвердила наявність таких планів, але підкреслила, що вони поки що перебувають на стадії вивчення».
На відміну від електростанцій, які виробляють енергію, системи енергонакопичувачів зберігають надлишки електрики, вироблені на піку вироблення, наприклад, сонячними панелями або вітряними турбінами, а потім постачають їх в мережу. У майбутньому такі системи можуть грати важливу роль у відновлюваній енергетиці, яка сильно залежить від зовнішніх чинників — насамперед погоди.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас