Через 5 років інтернет захоплять Amazon, Microsoft, Facebook і Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 5 років інтернет захоплять Amazon, Microsoft, Facebook і Google

Фондовий ринок
1173
Протягом наступних п’яти років частка інтернет-трафіку, який припадає на так звані мережі доставки контенту (CDN), збільшиться в середньому по світу до 70%. Це приватні мережі з безкоштовними фільмами, потоковим відео та іграми, які належать нечисленним ІТ-гігантам. У Північній Америці до 2021 року їх частка в інтернет-трафіку досягне 91%.
Інтернет швидко змінює свій вигляд, він поділяється на приватні мережі переважно між Amazon, Microsoft, Facebook і Google. Згідно з даними щорічного прогнозу тенденцій інтернет-трафіку, більша частина трафіку вже зараз припадає на такі приватні мережі, які називаються мережами доставки контенту (CDN). Протягом п’яти років ця частка збільшиться в глобальному масштабі до 70%.
CDN найчастіше використовуються для онлайн-медіа, зокрема для відео-стримів. Ці приватні мережі дозволяють користувачам дивитися безкоштовні фільми, потокові відео в режимі реального часу або грати в безкоштовні ігри. Через них проходить величезна кількість трафіку. Подібні мережі зазвичай управлялися телекомунікаційними компаніями, такими як Akamai або Limelight Networks. Однак збільшення кількості потокового відео веде до зростання залучення в це, наприклад, Google і Facebook. Зростання трафіку через CDN спричинило феномен, відомий як «згладжування» інтернету.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас