Google випробувала систему регулювання руху безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випробувала систему регулювання руху безпілотників

Технології&Авто
121
Керівники проекту Google під назвою Project Wing, присвяченого розробці технологій для комерційних безпілотників, оголосили про проведення успішних випробувань системи спостереження за повітряним трафіком дронів.
Як повідомляється, проект взяв участь у ряді національних випробувань, організованих NASA і Федеральним управлінням цивільної авіації США.
Метою цих випробувань було дослідження того, як керувати зростаючим числом безпілотних авіаційних систем у повітряному просторі. Project Wing продемонстрував на них свою систему управління повітряним трафіком.
Виклик для системи полягав в тому, що три безпілотники Project Wing, керовані лише одним оператором, виконували завдання одночасно і на тій самій території, що й два дрона компанії Intel і дрон Virginia Tech Mid-Atlantic Aviation Partnership.
Система показала, що може успішно бути “диспетчером” для декількох безпілотників різного виду і підбирати для них безпечні маршрути по повітрю, уникаючи зіткнення, чого раніше вдавалося досягти лише вручну керуючи кожним дроном.
Він виділив три головні складові системи регулювання повітряного трафіку від Project Wing: планування маршрутів для безпілотників в режимі реального часу; оповіщення операторів про все непередбачене, що відбувається з дроном, а також врахування закритих і позначених як небезпечні Федеральним управлінням цивільної авіації США територій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас