Українці зможуть виїхати в ЄС на авто: які документи потрібні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть виїхати в ЄС на авто: які документи потрібні

Особисті фінанси
4707
Право скористатися безвізовим режимом з країнами ЄС українці отримають з 11 червня, а якщо захочуть здійснювати подорож на автомобілі, то їм потрібно мати низку документів і інших речей, пише Головний сервісний центр МВС України.
Для подорожі за кордон на автомобілі потрібно:
  • Національне посвідчення водія (посвідчення повинно відповідати міжнародним вимогам – зокрема, в разі користування національним посвідченням водія за кордоном, документ повинен мати термін дії);
  • Розпізнавальний знак України на транспортному засобі;
  • Договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів;
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на особу, яка перетинає кордон;
  • Державний номерний знак на транспортному засобі.
Індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні тільки на території України, за кордон необхідно виїжджати на державних номерних знаках.
У разі відсутності права власності на транспортний засіб – слід оформити документи для поїздки за кордон, для цього необхідна заява власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом.
Особам, які здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на їхнє ім’я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, і документи, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються в сервісному центрі МВС. Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному сервісному центру МВС не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.
Транспортні засоби, на які відповідно до закону встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних в розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Довідка Finance.UA

  • Рішення про безвізовий режим для громадян України набере чинності в ніч на 11 червня 2017 року.
  • Держприкордонслужба готова до збільшеного пасажиропотоку на кордоні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас