Японія запустить безпілотні морські кораблі в 2025 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія запустить безпілотні морські кораблі в 2025 році

Технології&Авто
427
Японські кораблебудівні і вантажні компанії спільно з урядом приступають до розробки технології автономної навігації для морських суден. Перші безпілотні кораблі з’являться вже через 8 років. З їх допомогою підприємства сподіваються підвищити безпеку морських перевезень і відвоювати третину кораблебудівного ринку.
Уряд Японії за участю великих корпорацій займеться розробкою розумного ПЗ для кораблів. Систему віддаленого управління морськими суднами планують створити на основі інтернету речей. Комплект пристроїв, підключених до мережі, буде безперервно збирати й аналізувати дані про погоду і можливі перешкоди на шляху корабля. Зібрані відомості допоможуть алгоритму прокласти оптимальний маршрут з мінімальними витратами пального.
За даними Nikkei Asian Review, перші японські безпілотні кораблі з’являться вже в 2025 році. На їх розробку піде кілька мільярдів ієн. Витрати між собою поділять вантажні компанії Mitsui O.S.K. Lines і Nippon Yusen, а також суднобудівні підприємства, включаючи Japan Marine United. Уряд теж обіцяє надати підтримку ініціативі.
Розумні кораблі будуть прогнозувати поломки на борту і допоможуть в два рази скоротити щорічне число аварій за участю морських суден. Впровадження нової технології також допоможе Японії повернути собі вплив на кораблебудівному ринку. Як повідомляє Nikkei, уряд вже включив розробку автономних систем навігації для кораблів в національну стратегію пожвавлення економіки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас