Рада всупереч порадам ЄС продовжила мита на експорт металобрухту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада всупереч порадам ЄС продовжила мита на експорт металобрухту

Казна та Політика
139
Верховна Рада пролонгувала дію підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі 30 євро за тонну ще на два роки. Відповідний законопроект №6382 підтримали 260 депутатів.
В ході представлення законопроекту в парламенті голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк зазначив, що за вісім місяців дії підвищеного вивізного мита вдалося скоротити вивіз сировини, при цьому поставки металобрухту на вітчизняні металургійні підприємства зросли на 30%.
За його словами, законопроект принесе понад 1 млрд грн на рік внаслідок стабільної роботи метпідприємств.
При цьому Галасюк підкреслив, що даний законопроект відповідає світовій практиці: “Це тимчасове підвищення мита на брухт повністю відповідає міжнародним зобов’язанням України в рамках СОТ”.
Глава комітету додав, що в цілому близько 20 країн світу ввели обмеження на експорт металобрухту.
Як повідомлялося раніше, 12 липня 2016 року, з ініціативи Радикальної партії України, був прийнятий Закон України №1455-VIII “Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку”, яким з 15 вересня 2016 на рік була підвищена ставка експортного мита на металобрухт з 10 до 30 євро за тонну.
У представництві Європейського Союзу в Україні у четвер, 8 червня поточного року, висловили стурбованість намірами Верховної Ради продовжити дію підвищеного експортного мита на металобрухт і закликали депутатів не створювати торговельну суперечку з ЄС.
В Євросоюзі сподівалися, що депутати Верховної Ради будуть поважати міжнародні зобов’язання, публічно взяті на себе Україною, і “уникнуть ще одного двостороннього торговельного спору з ЄС”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас