Cortana розумніша від Siri, а Google Assistant розумніший від усіх - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cortana розумніша від Siri, а Google Assistant розумніший від усіх - дослідження

Фондовий ринок
1589
Віртуальним помічникам від провідних ІТ-розробників поставили 5 тисяч запитань і з’ясували, хто з них найрозумніший. Виявилося, що розумніший від всіх Google Assistant на пристрої Google Home.
Фахівці консалтингової компанії Stone Temple провели дослідження і з’ясували, хто з віртуальних асистентів всіх розумніший: Google Assistant, Siri, Cortana чи Alexa. ZDNet опублікував результати експерименту.
Віртуальним помічникам було задано 5 тисяч стандартних запитань, які їм можуть ставити прості користувачі. Спочатку, ще в березні, порівняли Google Assistant на Google Home і Amazon Alexa – поєдинок виграв Google. Далі вирішили «опитати» крім цих двох ще Siri і Cortana.
Враховувалося, чи дає помічник усну відповідь, чи посилається на сторонні джерела чи шукає відповідь в своїй базі даних, а також чи часто він не розуміє запити або помиляється у відповіді.
Були отримані такі результати. Google Assistant, встановлений на розумній колонці Google Home, відповів на 68,1% питань, на 90,6% з яких були дані абсолютно повні і правильні відповіді.
Результати Cortana – 56,5% відповідей, з яких 81,9% повністю коректні; Alexa на Amazon Echo – 20,7% відповідей (87% повністю правильних). Siri відповіла на 21,7% поставлених питань, з яких на 62,2% дала повні та абсолютно вірні відповіді. Дослідники дійшли висновку, що Google Assistant – розумніший від усіх, а Cortana обійшла Siri і Alexa.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас