Хакери почали заробляти на POS-терміналах мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери почали заробляти на POS-терміналах мільйони доларів

Технології&Авто
1298
Втрати фінансових організацій від кібератак стають все більш відчутними: за результатами дослідження Kaspersky Lab, середній збиток від одного інциденту досяг $926 тис.
Найбільш руйнівними стали атаки на POS-термінали: середній збиток від них склав $2,1 млн. Слідом ідуть погрози, пов’язані зі зломом мобільних пристроїв ($1,6 млн збитків), і цільові атаки ($1,3 млн).
Зростання втрат змушує фінансові організації збільшувати витрати на кібербезпеку. Хоча основною причиною залишається необхідність дотримуватися вимог регуляторів, 63% респондентів вважають таку відповідність лише відправною точкою у побудові системи захисту.
Інший фактор, який змушує компанії збільшувати витрати в цій галузі, – ускладнення інфраструктури.
Однак експерти, при розробці стратегії кібербезпеки, радять брати до уваги також такі рекомендації:
  • Остерігайтеся цільових атак. Вони можуть проводитися через третіх осіб або ваших підрядників. Такі компанії часто слабо захищені, що може стати вашою проблемою.
  • Враховуйте людський фактор: зловмисники дуже часто і винахідливо застосовують методи соціальної інженерії для проникнення в інфраструктуру компанії.
  • Пам’ятайте, що одна лише відповідність вимогам безпеки не дає гарантованого захисту. Не менш важливо застосовувати комплексний підхід до безпеки.
  • Проводьте регулярні тести на проникнення. Уразливості інфраструктури повинні бути відомі вам раніше, ніж до них доберуться зловмисники.
  • Враховуйте загрозу інсайдерів. Зловмисники можуть підкупити співробітників компанії, щоб обійти систему захисту.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас