В Японії створили робота-ракету для дослідження астероїдів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії створили робота-ракету для дослідження астероїдів (відео)

Технології&Авто
245
Інженери Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) представили на конференції ICRA невеликого робота, оснащеного реактивними двигунами на твердому паливі, з розумною гіроскопічною і гальмівною системою для дослідження астероїдів і супутників.
Робот вагою всього 450 грам складається з корпусу з батареями і сенсорами, основним ракетним двигуном Estes C11 з імпульсом у 10 ньютон-секунд і двома маленькими ракетними двигунами для гальмування. Маршовий двигун виводить робота на параболічну траєкторію з максимальною дальністю близько 30 метрів в умовах земної гравітації. На Місяці ця відстань збільшиться до 200 м.
За задумом конструкторів, такий робот призначається як супровід спускних апаратів або всюдиходів, які не можуть дістатися до важкодоступних місць на поверхні досліджуваного космічного об’єкта. Долетівши до шуканої точки, робот спускається і починає передавати зібрані дані. У нього немає коліс, щоб уникнути проникнення пилу, але він здатний пересуватися на невеликі відстані вперед і назад. Але найбільш цікавим способом застосування цих роботів може стати робота в умовах низької гравітації, наприклад, на астероїдах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас