Hyperloop One представила план мережі вакуумних поїздів в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyperloop One представила план мережі вакуумних поїздів в Європі

Технології&Авто
693
Американський стартап Hyperloop One опублікував список потенційних європейських маршрутів для транспортної мережі швидкісних вакуумних поїздів. До збірки потрапили як маршрути, які покривають окремі країни, так і лінії міжнародного сполучення, наприклад, підводна лінія між Естонією і Фінляндією.
Стартап Hyperloop One склав список маршрутів по Європі на основі заявок, поданих на конкурс Global Challenge. Компанія відібрала 9 проектів-півфіналістів, які простіше реалізувати з економічної і технічної точок зору. Пропоновані лінії сполучення пов’язують 44 міста, 75 млн жителів і мають протяжність 5 000 км.
Найдовшим маршрутом в списку виявилася мережа Hyperloop в Німеччині. Вона повинна простягнутися на 1991 км і з’єднати Берлін, Гамбург, Франкфурт і Мюнхен. Також запропоновано трек довжиною 1060 км між Шотландією і Уельсом. У список потрапили маршрути, що з’єднують південь і північ Сполученого Королівства (666 км), мережа вакуумних поїздів в Голландії (428 км) і Польщі (415 км), лінії між Корсикою і Сардинією (451 км), Іспанією та Марокко (629 км), Естонією і Фінляндією (90 км).
Як зазначає Engadget, деякі маршрути перетинають водойми, тому для їх будівництва доведеться зводити підводні тунелі. Представники Hyperloop One вже не раз висловлювалися на користь тунелів для пасажирського і вантажного транспорту, а перша система Hyperloop такого типу повинна з’явитися в Дубаї на початку 2020-х років.
Компанія продовжить вивчати особливості кожного з дев’яти маршрутів і вибрати найбільш прийнятний варіант, який буде реалізований в найближчі роки. Також Hyperloop One збирається покрити мережею вакуумних поїздів США. На початку квітня стартап представив план розвитку транспортного сполучення в Америці, складений за підсумками конкурсу Global Challenge.
В Європі конкуренцію компанії може скласти голландський стартап Hardt Global Mobility, який до 2022 року планує з’єднати лінією вакуумних поїздів Амстердам і Париж. Інженери вже приступили до будівництва повномасштабного тестового треку.
Згідно з концепцією підприємця Ілона Маска, потяги Hyperloop будуть рухатися по вакуумному тунелю. Пасажирські кабіни зможуть переміщуються за принципом магнітної левітації з максимальною швидкістю 1223 км/год. Маск не бере участі в реалізації концепції, але його компанія SpaceX організовує конкурси зі створення різних компонентів системи. При цьому сам підприємець зайнятий новим амбітним проектом — розробкою ефективного методу будівництва багаторівневих тунелів для боротьби з пробками. Але, як зазначав Маск, технологія може застосовуватися і для Hyperloop.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас