Банк HSBC знову звинувачують у маніпулюванні курсами валют - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк HSBC знову звинувачують у маніпулюванні курсами валют - FT

Кримінал
215
Найбільшому британському банку HSBC Holdings Plc знову загрожують звинувачення в маніпулюванні обмінними курсами валют до власної вигоди, пише Financial Times.
Британська інвестфірма ECU Group направила до суду клопотання з проханням зобов’язати HSBC розкрити дані про три великі валютні ордери ECU від 2006 року, сума кожного з яких перевищувала $100 млн. Операції проводилися через Лондон і Нью-Йорк.
ECU збирається прийняти рішення про можливий судовий позов на підставі такої інформації. Якщо суд виявить докази того, що HSBС приховував інформацію про угоди, він може скасувати дію терміну позовної давності, який у Великобританії для таких справ зазвичай становить шість років.
Інвесткомпанія запитує внутрішньобанківські документи про угоду і логи миттєвих повідомлень трейдерів в системі Bloomberg. Після здійснення валютних операцій в 2006 році у ECU були підозри, що трейдери HSBC її обдурили, але банку тоді вдалося переконати компанію зам’яти справу.
За даними Financial Times, ECU вирішила повернутися до цієї історії після того, як міністерство юстиції США звинуватило двох валютних трейдерів HSBC у використанні інформації про майбутні клієнтські угоди до власної вигоди.

Довідка Finance.UA:

  • HSBC вже виплачував штраф $618 млн за маніпулювання валютними курсами регуляторам США, Великобританії і Швейцарії в 2014 році.
  • Мін’юст США ще не завершив розслідування в повному обсязі у цій справі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас