"Львівгаз" заявляє про необхідність в 6 разів збільшити кошти в тарифі на встановлення лічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Львівгаз" заявляє про необхідність в 6 разів збільшити кошти в тарифі на встановлення лічильників

Енергетика
460
Без збільшення тарифу на розподіл газу неможливо встановити індивідуальні лічильники блакитного палива в кожен дім, адже Національна комісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних послуг, передбачила для ПАТ “Львівгаз” в тарифі на розподіл палива в шість разів менше коштів від необхідної суми.
Про це заявляє прес-служба “Львівгазу”.
“Зараз на Львівщині приблизно 100 тис. споживачів, які використовують паливо для приготування їжі, але ще не мають приладів обліку. Щоб забезпечити кожного з них індивідуальним лічильником, держрегулятор мав би закласти “Львівгазу” в тариф на розподіл понад 300 млн грн і продовжити дію програми як мінімум на 5 років”, – відзначає голова правління ПАТ “Львівгаз” Юрій Войсович.
З сьогоднішньої вартості енергоресурсу для споживача – 6,96 грн/м куб. витрати на оснащення лічильниками складають всього 0,3%. Відповідні кошти закладені в тарифі на розподіл блакитного палива, розмір і складові якого для ПАТ “Львівгаз” стверджує державний регулятор НКРЕКП.
Тому, в разі встановлення індивідуальних лічильників всім споживачам необхідно було б підвищити тариф на розподіл газу, вважають в прес-службі.
“Цей тариф становить всього 10% від вартості газу і є єдиним джерелом надходження коштів в компанії. Тому ми можемо виконувати роботи тільки в межах затвердженої суми. В даний час в тарифі компанії відсутні кошти на встановлення всім споживачам індивідуальних лічильників газу. Однак, відповідно до закону України, фінансування робіт зі встановлення лічильників може проводитися також за бюджетні кошти і кошти споживачів”, – додав Юрій Войсович.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас