У Дніпрі попереджено спробу рейдерського захоплення банку і 20 підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпрі попереджено спробу рейдерського захоплення банку і 20 підприємств

Кримінал
2052
Спробу незаконного відчуження майна задокументували працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області і слідства обласної поліції.
Як повідомляє прес-служба Нацполіції, під загрозою незаконного переоформлення майна виявився і один з дніпровських банків, активи якого складають 200 мільйонів гривень.
“Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчим управлінням обласної поліції викрили та задокументували злочинну схему неправомірного заволодіння майном 21 товариства, серед яких і банківська установа”, – йдеться в повідомленні.
Поліцейські встановили, що до багатомільйонної афери причетна 56-річна громадянка. Зловмисниця від імені кількох товариств на підставі підроблених документів намагалася укласти незаконну угоду. За такою схемою жінка намагалася заволодіти і активами банку.
“Для переоформлення права власності на майно вона надала підроблені документи, зокрема заяви акціонерів банку про продаж своїх часток в статуті. Згідно з документацією продаж було здійснено на користь 3-х товариств, від імені яких діяла зловмисниця. Інтерес для фігурантки становили підприємства, які мають потужні активи, зокрема активи тільки однієї банківської установи становлять 200 мільйонів гривень”, – розповіли в поліції.
Слідчим управлінням обласної поліції було відкрито кримінальне провадження за ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас