S&P підтвердило рейтинг США на рівні "AA+", прогноз стабільний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинг США на рівні "AA+", прогноз стабільний

Світ
119
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings (S&P) підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США на рівні “AA+”, прогноз стабільний, йдеться в повідомленні агентства.
Водночас короткостроковий суверенний рейтинг країни підтверджений на рівні “A-1+”.
“Суверенні кредитні рейтинги США підтримані стійкістю і багатопрофільністю економіки, сильними інституційними якостями, гнучкістю економічної політики і унікальним статусом емітента провідної резервної валюти в світі”, – йдеться в релізі.
Стабільний прогноз відображає думку агентства про те, що негативні і позитивні рейтингові чинники будуть збалансовані протягом наступних двох років.
Підвищення суверенного рейтингу можливе, якщо S&P побачить більш ефективні далекоглядні дії при виробленні політичних рішень в США. Значне ослаблення фіскальної політики може призвести до негативної рейтингової дії.
S&P очікує зростання економіки країни на приблизно 2,3% в 2017 році після зростання на 1,6% в 2016 році. У 2018-2019 роках зростання реального ВВП складе в середньому 2,2%, прогнозує агентство. При цьому воно зазначає, що зростання буде підтримане споживачами, а також поліпшенням в житловому секторі та на ринку праці, яке наразі спостерігається.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас