Країни-члени ЄС погодили розширення безмитних квот для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни-члени ЄС погодили розширення безмитних квот для України

Казна та Політика
321
Комітет постійних представників ЄС досяг домовленості щодо позиції Ради ЄС щодо тимчасових торговельних преференцій для України.
Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.
“Посли ЄС попросили головуючу країну провести переговори з Європарламентом з метою швидкого запровадження заходів” – йдеться у повідомленні.
“Пропозиція має на меті покращення доступу українських експортерів до ринку ЄС з огляду на складну економічну ситуацію та зусилля в ході економічних реформ України” – додали у Раді ЄС.
Нагадаємо, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на ряд товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квот на кукурудзу – на 650 тис. тонн, пшеницю – 100 тис. тонн, ячмінь – 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно – на 7,8 тис. тонн, овес – 4 тис. тонн, мед – 3 тис. тонн, виноградний сік – 500 тонн, перероблені томати – 5 тис. тонн.
1 червня цього року Європарламент проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками. Зокрема, євродепутати підтримали внесення поправок у пропозицію Єврокомісії щодо додаткових безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонувала ввести додаткові квоти.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас