Microsoft закликала створити "вічно підключений" комп'ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft закликала створити "вічно підключений" комп'ютер

Фондовий ринок
1287
На на тайванській конференції Computex 2017 корпорація Microsoft заявила про створення «вічно підключених» персональних комп’ютерів з використанням вбудованих сім-карт.
Ідея вбудованої сім-карти (eSIM, від embeded SIM), яка буде намертво вмонтована в модем комп’ютера, смартфона або IoT-пристрою, не нова. Наприклад, годинник Samsung Gear S2 і S3 — вже використовує цю технологію. Однак на конференції Computex, яка проходила в Тайбеї (Тайвань), про eSIM говорили так багато, що, здається, вона стане масовою буквально в наступному році.
Так, представники Microsoft розповіли про «вічно підключені» комп’ютери, розробку яких підтримали ключові виробники «заліза» — Intel, Qualcomm, ASUS, Dell, HP, Huawei, Lenovo, VAIO та Xiaomi. Крім того, впровадження eSIM в процесор Snapdragon 835 (Qualcomm) буде означати, що всі нові Android-смартфони зможуть виходити в інтернет простіше, швидше, без зайвого пластику і отворів в корпусі.
По-справжньому масовими eSIM можуть стати, якщо на них перейде Apple, яка традиційно задає моду на зовнішній вигляд сім-карт. Саме виробник iPhone спочатку став вимагати micro-sim, а потім nano-sim. Тепер настала черга зовсім відмовитися від сім-карт в звичному розумінні.
Справжню користь від eSIM можна буде відчути з поширенням гігабітного інтернету і мереж 5G. Вбудована сім-картка буде частиною інфраструктури «вічно підключеного комп’ютера, де б він не знаходився. Справжню ж революцію eSIM здійснять в портативних пристроях накшталт датчиків і сенсорів, — елементах інтернету речей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас