Прокуратура США звинуватила ExxonMobil в маніпулюванні даними про зміну клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура США звинуватила ExxonMobil в маніпулюванні даними про зміну клімату

Енергетика
309
Найбільша нафтова компанія світу Exxon Mobil Corp. могла ввести інвесторів в оману щодо впливу змін клімату на її діяльність, оскільки використовувала внутрішні параметри, що відрізнялися від її публічних заяв, йдеться в матеріалах, які генпрокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнайдерман в п’ятницю направив до суду.
За кілька років розслідування прокуратура Нью-Йорка зібрала документи та інші відомості, які ставлять під сумнів достовірність прогнозів потенційних майбутніх витрат Exxon в зв’язку зі змінами законодавства про викиди парникових газів.
Крім прокуратури Нью-Йорка, цим аспектом діяльності нафтового гіганта і пов’язаною з ним практикою цікавиться Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США.
Тепер Шнайдерман через суд вимагає від Exxon розкриття додаткової документації і показань свідків. Розслідування охоплює діяльність компанії з кінця 1970-х років.
Прокуратура також підозрює, що компанія навмисно занижувала ризики кліматичних змін в своїй публічній заяві і спонсорувала дослідження, які доводять відсутність таких змін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас