Земельна реформа може розпочатися з продажу державної землі - ВАР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земельна реформа може розпочатися з продажу державної землі - ВАР

Аграрний ринок
476
Першим етапом впровадження земельної реформи може стати продаж держземель.
Про це повідомляється в прес-релізі Всеукраїнської аграрної ради.
“Фактично це сигнальні продажі, мета яких – сформувати ціну, щоб було зрозуміло, скільки земля коштує, і щоб люди знали, що паї в їхньому районі продаються за таку-то ціну”, – цитуються в прес-релізі слова Михайла Соколова.
“Ця ідея дозволяє зробити так, щоб людей не обманули. Всі будуть знати, за скільки продається земля. Торги проходитимуть з великою кількістю покупців, і в результаті конкуренції сформуються справедливі ціни”, – додає він.
За даними ВАР, на сьогодні в Україні площа державних і комунальних земель становить 10,5 млн га.
В асоціації вважають, що запропонований варіант відстрочить продаж ділянок приватної власності, що дозволить допрацювати кадастрові карти і розробити ефективні варіанти фінансування купівлі землі з боку банків. Таким чином, власники паїв увійдуть на ринок, який буде вже працювати.
За словами Соколова, учасники робочої групи відкриті для обговорення альтернатив пропозицій, які існують сьогодні у вигляді зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів.
Зокрема, обговорюється можливість доступу до ринку землі для юридичних осіб, якими є переважна більшість малих і середніх агровиробників.
Зазначається, що наступне засідання робочої групи з розробки концепції національної моделі обороту земель сільськогосподарського призначення відбудеться 6 червня за участю прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас