Правлінню Нацбанку рекомендують дослідити ефект від потенційного введення валютної амністії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правлінню Нацбанку рекомендують дослідити ефект від потенційного введення валютної амністії

Казна та Політика
584
Рада Національного банку рекомендує правлінню НБУ досліджувати ефект від потенційного введення валютної амністії.
Про це йдеться в затвердженій радою оцінці проведеної правлінням політики курсоутворення і валютного регулювання.
“Що стосується подальших заходів з протидії непродуктивному відтоку капіталу з України, то в цьому контексті доцільним є проведення Національним банком всебічного дослідження потенційних ефектів від запровадження валютної амністії з подальшим міжвідомчим і громадським обговоренням такого заходу”, – сказано в документі.
Суть валютної амністії повинна полягати у звільненні від штрафних санкцій за порушення режиму іноземного інвестування за кордон і легалізацію часткою в іноземних компаніях громадянами при декларуванні ними часток в іноземних компаніях, які вони контролюють.
На думку ради, такі регуляторні дії повинні стимулювати суб’єктів економіки розкривати інформацію про свою участь в іноземних компаніях, які вони контролюють.
Нагадаємо, в 2016 році за підтримки Національного банку було підготовлено і передано в комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України 2 законопроекти, які мають забезпечити в Україні протидію зменшенню податкової бази та переміщенню прибутків за кордон з урахуванням міжнародних ініціатив ОЕСР.
Також вони передбачають приєднання України до механізму автоматичного обміну інформацією з фіскальними органами інших країн на основі конвенції про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах, яку ратифікувала Україна.
Україна приєдналася до плану дій BEPS з січня 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас