Нема "грошей і попиту": у Львові скорочують подачу гарячої води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нема "грошей і попиту": у Львові скорочують подачу гарячої води

Казна та Політика
1101
У Львові, окрім проблеми з вивезенням сміття, з’явилася ще одна. З сьогоднішнього дня, 2 червня, до початку наступного опалювального сезону буде скорочено режим подачі гарячої води. Вода, замість звичних 24 годин, буде надходити тільки з п’ятої ранку і до 11 вечора.
Сьогодні виконавчий комітет затвердив відповідне рішення.
За словами мера Львова, теплопостачальні підприємства міста ЛМКП “Львівтеплоенерго” та ЛКП “Залізничнетеплоенерго” опинилися в складній фінансовій ситуації. Держава, нібито, заборгувала їм відшкодування пільг і субсидій в сумі 250 млн. гривень. Водночас, наполягає на виплаті заборгованості за природний газ та нараховує їм санкції за несвоєчасну сплату.
“Якщо грошей не буде, то буде біда. З одного боку держава грошей не дає, а з іншого газовики вимагають оплати. А де взяти 250 мільйонів?” – нарікає мер Львова Андрій Садовий.
Крім цього, чиновники мерії підрахували, що в місті зріє тенденція до падіння кількості споживачів гарячої води.
“За останній рік по двох підприємствах на 29% зменшилася кількість споживачів. Практично 40% споживачів не споживають води взагалі, а приблизно 50% споживає в місяць до 1 м3. Це свідчить про високі наднормативні втрати підприємств”, – розповів начальник управління інженерного господарства Львівської міськради Олександр Одинець.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас