IFbattery пропонує систему миттєвої заправки електромобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFbattery пропонує систему миттєвої заправки електромобілів (відео)

Технології&Авто
920
Технологія, розроблена в Університеті Пердью (США), забезпечує безпечну, доступну за ціною і екологічно чисту миттєву зарядку акумуляторів для електротранспорту, яка займає не більше часу, ніж заправка автомобіля бензином.
Автор методики, професор Джон Кушман, представив своє дослідження на міжнародній конференції в Роттердамі і заснував компанію IFbattery для подальшої розробки та комерціалізації цієї технології.
В основі технології компанії IFbattery лежить проточна батарея, яку відрізняє від існуючих аналогів відсутність мембрани. Це дозволяє знизити вартість і збільшити термін її життя. «Засмічення мембрани може знизити число циклів батареї і стати причиною пожежі, – пояснює Кушман. – Компоненти IFbattery безпечні, їх можна зберігати вдома, вони стабільні, економічно вигідні і відповідають основним вимогам виробництва і поширення».
Відпрацьовану рідину для батареї або електроліти можна заново заряджати на сонячних або вітряних фермах або на гідроелектростанціях. «Замість перегонки нафти перероблятимуть відпрацьовані електроліти, а замість бензину на заправках будуть розливати воду і етанолові або метанолові суміші для заправки машин», – говорить Кушман.
«IFbattery створює систему зберігання енергії, що дозволяє водіям заливати в свої електричні або гібридні автомобілі рідкі електроліти, за допомогою яких вони зможуть перезарядити розряджені батареї так само, як ми заповнюємо баки бензином», – говорить Ерік Науман, співзасновник компанії.
Зараз компанія перебуває на етапі розширення і шукає джерела додаткового фінансування.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас