Французьким чиновникам заборонять працевлаштовувати родичів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французьким чиновникам заборонять працевлаштовувати родичів

Світ
163
У Франції законопроект про прозорість політичного життя заборонить парламентаріям наймати на роботу родичів. Заборона торкнеться не тільки депутатів і сенаторів, а й членів уряду, місцевих чиновників і співробітників їхніх кабінетів.
Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції країни Франсуа Байру, повідомляє RFI.
“Наше головне завдання – знайти спосіб повернути довіру громадян до влади”, – сказав Байру.
Як зазначається, для цього міністр представить на розгляд парламенту спеціальну поправку до Конституції.
Відповідно до законопроекту, депутати, сенатори і місцеві чиновники не зможуть займати ідентичну посаду більше трьох термінів поспіль. Виняток робиться лише для сільських чиновників. Податкові порушники, якщо їхня провина буде доведена в суді, протягом 10 років не зможуть обіймати виборні посади.
Уряд також планує створити “банк демократії”, який видаватиме кредити політичним партіям і кандидатам. Останніх, в свою чергу, зобов’яжуть надавати гарантії платоспроможності.
Зазначається, що прийняття закону про прозорість політичного життя було однією з головних передвиборних обіцянок нового президента, а також однією з умов політичного альянсу між Еммануелем Макроном і Франсуа Байру в лютому 2017 року.
Мета реформи – уникнути конфлікту інтересів, підвищити прозорість виборів і переглянути джерела фінансування партій.
Згідно з нещодавно проведеним опитуванням, 57% французів заявили, що довіряють президенту Еммануелю Макрону і його реформам.
Подання законопроекту також співпало з початком попереднього розслідування стосовно міністра регіонального розвитку Рішара Феррана. Його підозрюють в неетичних операціях з нерухомістю. Байру коментувати рішення прокуратори міста Брест відмовився.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас