НАБУ підозрює банк Надра в причетності до розтрати 400 млн гривень на завод Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ підозрює банк Надра в причетності до розтрати 400 млн гривень на завод Фірташа

Кримінал
270
Національне антикорупційне бюро підозрює збанкрутілий банк Надра в розтраті 400 млн гривень, виділених інвесторами на створення дочірньої структури “Запорізького титано-магнієвого комбінату” (так само, як і банк, належить бізнесменові Дмитру Фірташу).
Про це свідчить постанова Солом’янського райсуду Києва від 4 травня 2017 року.
Детективами НАБУ було встановлено, що службові особи ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат” спільно з посадовими особами ДП “ЗТМК”, ВАТ “КБ “Надра”, ТОВ “Синтез Ресурс”, а також особами, які подавалися від імені Tolexis Trading Limited, здійснили розтрату в сумі 399,9 млн гривень, виділених для виконання стратегічної програми розвитку і технічної модернізації виробництва ТОВЗТМК”, отриманих від Компанії Tolexis Trading Limited як внесок у статутний капітал.
Згідно з матеріалами справи, слідством було встановлено, що всі операції проходили через рахунки зазначених компаній в банку Надра.
Схема полягала в тому, що ТОВ “Синтез ресурс” отримувало від банку кредити, які використовувало для купівлі доларів США з подальшим їх переведенням за межі України. Також для конвертації доларів у гривні використовувався валютний рахунок підприємства. У результаті загальний обсяг операцій склав близько 626,348 млн доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас