Розробники створили додаток для 20 000 клієнтів, які добровільно роблять собі боляче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники створили додаток для 20 000 клієнтів, які добровільно роблять собі боляче

Технології&Авто
282
Стартап 23andMe просить своїх клієнтів добровільно терпіти біль, досліджуючи зв’язок генетики з больовою переносимістю. Це перша спроба компанії в залученні непрофесіоналів до досліджень.
Брайан Парді суєт руку в крижану воду і тримає її там протягом 2,5 хвилин. Він давній клієнт 23andMe, користується послугами компанії з 2012 року. «Це було неприємно і трохи боляче, – зізнається він, – але не так, як носити мокрі рукавички і розчищати сніг при -10». Це так званий холодовий пресорний тест, один з багатьох, які визначають переносимість болю людини.
Проект має на меті, за словами Керрі Нортовер, директора з досліджень, зрозуміти генетичні чинники, пов’язані з відчуттям болю і реакцією на болезаспокійливі препарати. У минулому вже було встановлено, що за хронічні болі відповідають численні генетичні фактори, і що певні групи людей скаржаться на болі частіше від інших.
Всього у 23andMe близько двох мільйонів клієнтів, і близько 85% з них згодні надавати особисту інформацію для наукових цілей. Нортовер планує залучити 20 000 американців для проведення двох досліджень. Подробиць про те, що саме компанія збирається робити з цими даними, вона не повідомляє, але каже, що результати «допоможуть розробити більш персоналізований підхід до анестезії». У цьому 23andMe допомагає німецька фармацевтична компанія Grünenthal.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас