Економіка emerging markets буде зростати в 2017-18 рр., але Китай залишається ризиком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка emerging markets буде зростати в 2017-18 рр., але Китай залишається ризиком

Світ
225
Всі основні країни, що розвиваються, продемонструють зростання економіки в цьому і в наступному роках, прогнозує агентство Moody’s Investors Service, спираючись на опитування учасників ринку.
При цьому Moody’s очікує підвищення реального ВВП країн G20 на 5% в 2017 році і на 5,1% в 2018 році, йдеться в огляді.
Стабілізація макроекономічних умов протягом наступного року буде сприяти поліпшенню кредитних профілів emerging markets, вважають учасники опитування. Але разом з тим зберігаються ризики, пов’язані з ослабленням зростання економіки і високии рівнем корпоративної заборгованості в Китаї.
Поряд з проблемами Китаю респонденти відзначали ризики, пов’язані з відновленням зниження цін на сировину і високим левериджем компаній і домогосподарств. Лише 16% опитаних вважали зростаючий протекціонізм США серйозною загрозою для економіки.
“Стабілізація зростання в поєднанні з коригуванням зовнішніх дефіцитів у багатьох країнах і подальшим поступовим підвищенням цін на сировину повинні підтримати приплив капіталу і на emerging markets і умови кредитування в цих країнах в наступному році”, – зазначив віце-президент Moody’s і один з авторів огляду Рауль Гош.
Настрій учасників ринку щодо країн, що розвиваються, Moody’s описує як обережний оптимізм. При цьому агентство зазначає, що багато суверенних рейтингів цих країн мають “негативний” прогноз, що відображає неоднорідність стійкого відновлення.
Moody’s проводило опитування серед делегатів першого організованого агентством саміту країн, що розвиваються (Emerging Markets Summit), який пройшов у Лондоні 16 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас