Гройсман списав просідання економіки на вугільну блокаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман списав просідання економіки на вугільну блокаду

Казна та Політика
306
Розпочата в січні поточного року вугільна блокада на Донбасі призвела до втрати 1% економічного зростання України, проте уряд знайде правильні рішення для зміцнення економіки і продовження зростання, – вважає прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Як передає прес-служба Кабміну, спілкуючись сьогодні з колективом металургійного гіганта «Азовсталь» в рамках робочої поїздки до Донецької області, він нагадав, що гірничо-металургійний комплекс – це третина ВВП України і понад 300 тис. осіб.
«Однак на розвиток всього комплексу негативно впливає блокада. Через блокаду ми втратили 1% економічного зростання», – поскаржився прем’єр, додавши, що 4-й квартал 2016 року показав зростання економіки в 4,7% після багатомісячного падіння.
І це, за його словами, давало серйозні підстави сподіватися на подальші успіхи, але блокада внесла свої корективи в економічну і промислове життя, зробила свою «антиукраїнську справу».
«Однак руки ніхто не опустив. І тому завдання уряду сьогодні – створити умови для сильної економіки. Гідна робота, гідна зарплата, конкурентний продукт – це завдання, які стоять перед нами. І ми знайдемо рішення для економічного зростання. Все, що заробимо, ми все будемо реінвестувати в підвищення соціальних стандартів і проведення капітального ремонту країни – інвестувати в інфраструктуру, зміни в освіті, охороні здоров’я», – запевнив глава уряду.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас