"Борщовий набір" в Україні за місяць подорожчав на 43% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Борщовий набір" в Україні за місяць подорожчав на 43%

Аграрний ринок
436
Ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк і цибулю – в травні зросли на 43% в порівнянні з квітнем в зв’язку з сезонним подорожчанням цієї продукції і несприятливими погодними умовами, повідомила прес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УАК).
“Протягом травня вартість овочів борщового набору зросла на 43%, проте це зростання є типовим через фактор сезонності. Несприятливі погодні умови, які спостерігалися в травні, також сприяли зростанню цін на овочі та фрукти”, – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, за звітний період вартість м’яса майже не змінилася, за винятком свинини, яка подорожчала за місяць на 7% під впливом підвищеного попиту на цей продукт і зниження пропозиції через епідемію африканської чуми свиней (АЧС).
Закупівельні ціни на молоко і бакалію, за винятком гречки, теж були стабільними.
Згідно з повідомленням, в червні ціни на овочі продовжать рости. Зниження цін на цю продукцію очікується з третьої декади червня – початку липня.
Прес-служба додала, що ситуація на ринку м’яса і бакалії в червні істотно не зміниться, коливання цін збережеться в межах 3-4%.

Довідка Finance.UA:

  • Інфляція в Україні в квітні 2017 року порівняно з квітнем 2016 року сповільнилася до 12,2%.
  • З початку 2017 споживчі ціни в Україні зросли на 4,9%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас