Вигнуті сенсори від Microsoft дозволять смартфонам знімати на рівні "дзеркалок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вигнуті сенсори від Microsoft дозволять смартфонам знімати на рівні "дзеркалок"

Технології&Авто
537
За останні роки камери в смартфонах зробили крок далеко вперед і дозволяють отримати досить якісні знімки в будь-яких умовах зйомки. Але до рівня DSLR-фотоапаратів вони все ж недотягують.
Однією з основних причин цього є те, що габарити смартфона не дозволяють встановити великий сенсор і відповідний об’єктив. Тому компанії намагаються підвищити якість мобільної зйомки програмними способами і різними інноваційними рішеннями, на зразок застосування двох і більше камер.
Фахівці дослідницької лабораторії Microsoft Research розробили вигнутий сенсор Project Vermont, який, як запевняють творці, допоможе зробити найбільший за багато років крок вперед в галузі мобільної фотографії.
Ідея Project Vermont заснована на кривизні поля. Оскільки об’єктиви не фокусуються на площині, зображення, зняті за допомогою плоского датчика камери, не завжди мають фокус по всьому кадру. Microsoft вважає, що в ідеальному випадку сам датчик повинен бути зігнутий відповідно до ефектів кривизни поля.
Найголовнішим досягненням дослідників Microsoft Research є новий процес пневматичного формування. Команда об’єднала конструкцію формувальної форми, пружні властивості мембрани тиску і контрольовані сили тертя. Фахівці виявили, що вони можуть поступово стискати формувальну головку по кутах, використовуючи тиск і гнучку мембрану, надаючи таким чином датчику сферичної форми.
За словами дослідників, останній прототип Project Vermont використовує датчик, який за розмірами можна порівняти з сенсорами, встановленими в смартфонах, але при цьому здатний значно перевершувати DSLR-камеру Canon EOS-1Ds як по різкості, так і в плані рівномірності освітлення.
Дослідники розглядають використання цієї технології не тільки в смартфонах, але і в відеокамерах, системах комп’ютерного зору, платформах для автономних транспортних засобів, а також для розвідки.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас