Отримати візу на в'їзд до США стало ще складніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Отримати візу на в'їзд до США стало ще складніше

Казна та Політика
1395
Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа посилила правила перевірки для видачі американських віз, затвердивши нову анкету для бажаючих відвідати країну.
Нові анкети для перевірки потенційних гостей США були схвалені 23 травня Управлінням з питань менеджменту та бюджету, незважаючи на критику з боку низки посадових осіб зі сфери освіти та академічних груп у період громадського обговорення. Критики стверджують, що нові питання будуть надмірно обтяжливими, призведуть до тривалих затримок в обробці інформації і будуть перешкоджати припливу іноземних студентів та науковців до США.
Згідно з новими процедурами, посадові особи можуть запросити у кандидата на отримання візи номери всіх попередніх закордонних паспортів, дані соціальних мереж за останні п’ять років, адреси електронної пошти та номери телефонів. Також можуть запросити біографічну інформацію за останні 15 років, включаючи адреси, місця роботи та історію подорожей.
Наголошується, що ці поля для заповнення не є обов’язковими, але посадові особи будуть запитувати додаткову інформацію, якщо вирішать, “що така інформація необхідна для підтвердження особи або проведення більш суворої перевірки в цілях національної безпеки”, – заявив у середу офіційний представник Держдепартаменту.
Державний департамент раніше заявив, що більш жорстке опитування буде застосовуватися до заявників на отримання візи у зв’язку з терористичною загрозою або іншими чинниками, пов’язаними з загрозою національній безпеці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас