У "Газпромі" вірять, що рішення арбітражу "проміжне" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Газпромі" вірять, що рішення арбітражу "проміжне"

Енергетика
589
Російська нафтогазова компанія “Газпром” заявила, що поки що вивчає рішення Стокгольмського арбітражу щодо розгляду між ВАТ “Газпром” і НАК “Нафтогаз України” і вважає, що таке рішення є “проміжною” стадією арбітражного процесу.
Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на повідомлення “Газпрому”.
“Сьогодні отримано окреме (проміжне) рішення Стокгольмського арбітражу щодо розгляду між ВАТ “Газпром” і НАК “Нафтогаз України” в рамках контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, що є проміжною стадією арбітражного процесу. Стокгольмський арбітраж може винести остаточне рішення не раніше кінця червня”, – йдеться в повідомленні.
Під час телефонної конференції заступник начальника юридичного департаменту “Газпрому” Сергій Коваль повідомив, що компанія вивчає проміжне рішення Стокгольмського арбітражу.
За його словами, рішення не містить конкретних цифр і присвячене вирішенню принципових юридичних питань.

Довідка Finance.UA:

  • 31 травня 2017 року НАК “Нафтогаз України” отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу у провадженні проти “Газпрому” за контрактом на постачання газу.
  • Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, вимоги “Газпрому” до НАК “Нафтогаз України” за умовою “бери або плати” повністю скасовані.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас