Які штрафи чекають на нетверезих водіїв в різних країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які штрафи чекають на нетверезих водіїв в різних країнах

Особисті фінанси
904
У Верховній Раді підготували новий пакет пропозицій з боротьби з пияцтвом за кермом серед українських водіїв.
Які ж штрафи, наприклад, чекають на нетверезих водіїв в різних країнах:
Так в Чехії, Словаччині, Угорщині і Румунії діє так звана «нульова толерантність». Навіть 0,2 проміле алкоголю в крові розцінюється як порушення.
У Великобританії і Франції поріг становить 0,8 проміле. Але в Англії за перевищення норми передбачені найбільші в Європі штрафи — до 7 тисяч євро і більше. А у Франції водії зобов’язані возити з собою набір для перевірки на алкоголь. Якщо його немає, поліція накладає штраф.
У Німеччині, Іспанії, Фінляндії та ряді інших країн допустима норма становить 0,5 проміле. Але для осіб, які не досягли 21 року, і для водіїв зі стажем менше двох років діє сувора «нульова толерантність». Суми штрафів за порушення зростають щоразу в геометричній прогресії. У Данії у водія, якого тричі викрили у пияцтві, зовсім машину конфіскують.
У Польщі та Норвегії діють такі ж норми, як в Україні — 0,2 проміле. За перевищення в Польщі доведеться заплатити до 1200 євро, в Норвегії санкції трохи нижчі, але не набагато.
В Японії діє абсолютний «сухий закон». Покарання накладають не тільки на п’яних водіїв, але і пасажирів, які ризикнули до них сісти. Сума еквівалентна 3000 доларів.
У Китаї водіння автомобіля в нетверезому стані є кримінальним злочином. Якщо такий водій спровокував ДТП з постраждалими, йому загрожує смертна кара.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас