Роботизація вирішить демографічні проблеми Німеччини та Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботизація вирішить демографічні проблеми Німеччини та Японії

Світ
1174
Частка населення похилого віку в Японії і Німеччині зростає з кожним роком. Демографічна бомба сповільненої дії може призвести до гострої нестачі робочої сили. Експерти рейтингового агентства Moody’s впевнені, що врятувати ситуацію допоможе впровадження робототехніки.
Зростання тривалості життя і низька народжуваність в Німеччині і Японії мають негативні наслідки для економічного зростання. Частка населення старше 65 років збільшується, а відсоток робочої сили скорочується. Однак у обох держав є дві ключові переваги, які допоможуть їм уникнути економічного спаду, повідомляють аналітики Moody’s.
Експорт товарів власного виробництва в Німеччині – найбільшій економіці Європи – складає третину ВВП. В Японії цей показник дорівнює 12%. Водночас обидві країни лідирують за кількістю впроваджуваної на виробництві робототехніки. Саме роботизація виробництва допоможе Німеччині і Японії зберегти стабільні темпи випуску товарів і економічного зростання.
Китай, Південна Корея і США також входять до списку лідерів по впровадженню промислових роботів. У всіх трьох державах тривалість життя зростає, і саме впровадження робототехніки пом’якшить наслідки демографічної кризи.
У нових ринкових умовах програють, приміром, економіки країн, що розвиваються, з високою часткою експорту високотехнологічних товарів. Bloomberg наводить для прикладу Угорщину, Чехію і Словаччину, в яких експорт товарів високотехнологічного виробництва становить понад 50% від ВВП. Близько 16-20% експорту надходить у Німеччину.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас