У США створюють відомство з контролю за медичним ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створюють відомство з контролю за медичним ШІ

Технології&Авто
243
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) набирає програмістів і розробників для регулювання медичного ПЗ на базі штучного інтелекту. Експерти вивчать, як великі дані, хмарні технології і машинне навчання вплинуть на систему охорони здоров’я.
За останні роки поняття медичного приладу змінилося – тепер до цієї категорії належать не тільки апарати діагностики, але і мобільні додатки, і онлайн-сервіси на базі алгоритмів машинного навчання. Вивченням цих технологій займеться новий підрозділ FDA – головного медичного регулятора США.
Заступник директора з цифрового здоров’я FDA Бакул Патель розповів IEEE Spectrum, що управління вже співпрацює з експертами з ШІ і машинного навчання. Однак новий штат співробітників складуть фахівці, які розбираються в повному циклі розробки цифрових продуктів для медицини.
FDA не проводитиме експертну оцінку програм для контролю за вживанням медикаментів і відстеження психічного стану – такі програми не потребують регулювання. Новий підрозділ буде вивчати програми для діагностики серйозних захворювань з використанням ШІ. Наприклад, системи діагностики раку шийки матки та прогнозування серцевих нападів.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас