Як українці можуть перестрахуватися від квартирних крадіжок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці можуть перестрахуватися від квартирних крадіжок

Нерухомість
2572
Квартирні крадіжки – завжди негативні емоції і засмучення для власників житла. Зловмисники, які легко відкривають звичайні замки (набори відмичок під різні системи продаються в інтернеті), за 5-10 хвилин виносять з квартири гроші і цінності, які громадяни ховають в надійних, на їхню думку, але відомих злодіям місцях.
Сьогодні переважна більшість квартирних крадіжок здійснюються без особливої підготовки, і в принципі їх можна попередити ще на моменті спроби проникнення в житло.
«Такий злодійський «серфінг» (за офіційною статистикою МВС він становить 90% всіх квартирних крадіжок) може бути припинений лише у разі, коли зловмисникові на доступ до приміщення потрібно буде витратити занадто багато часу. Якщо у злодія не виходить відкрити вхідні двері протягом короткого часу, він, щоб не привертати уваги, піде. Йому буде простіше знайти інший, менш захищений об’єкт», — розповів директор підприємства GeoSecurity, що займається розробкою українських систем безпеки для житлових та нежитлових приміщень, Дмитро Сосула.
Так, на думку експерта, сьогодні є три способи ускладнити таким «серферам» доступ до помешкання, кожен з яких має свої плюси і мінуси:
Поставити квартиру на сигналізацію
Наявність сигналізації і відповідної попереджувальної наклейки, безумовно, охолодить бажання злочинців залазити в квартиру (якщо у них, звичайно, немає систем блокування сигналізації). Недоліком тут можна назвати відносну дорожнечу встновлення і постійну абонплату за послуги охоронній фірмі.
Встановити складний для відмичок, але дорогий для гаманця секрет замка
Багато хто бачив на YouTube ролики, зняті камерами в під’їзді, як злодії світять ліхтариками в замкові отвори — саме так вони оцінюють, чи варто зв’язуватися з конкретним дверним замком або шукати наступну двері. Вартість надійного замку сьогодні починається з $200.
Встановити прихований замок
Механізм його роботи, як і традиційного замку на ключі, грунтується на ригелях, що висуваються в металеву основу дверного короба. Тільки відмикання/замикання дверей здійснюється не ключем, а за допомогою дзвінка з мобільного телефону, радіосигналом з брелока або дотиком картки (як центральний замок в авто).
Цей варіант останнім часом набирає все більшої популярності в Україні. Ніяких зовнішніх виходів замок не має, виявити його візуально неможливо. Тому, відкривши відмичками звичайний замок, злодії з подивом виявлять, що двері залишаються як і раніше міцно закритими.
Недолік цього варіанту: злочинці, які вже приступили до злому, можуть пошкодити вхідні двері в спробі її відкрити. Але, швидше за все, вони просто відмовляться від подальших задумів, щоб не привертати уваги. А ось вартість прихованих замків цілком прийнятна, адже тут немає витрат на дорогі механізми секретів традиційних замків на ключі. Секрет прихованого замку полягає в місці його встановлення.
Найбільш вразливі місця в квартирі, де не варто ховати гроші і цінності:
  • під паласами та за килимами;
  • у холодильнику;
  • в кишенях одягу в шафі, а також у взутті;
  • у книгах;
  • в постільній білизні, пуфиках, подушках;
  • сервізи, чайники, банки з крупами;
  • ванна і зливний бачок унітазу;
  • відро для сміття під пакетом для сміття;
  • валізи, сумки;
  • за портретами та картинами;
  • дитячі іграшки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас