Дослідники знайшли спосіб потроїти роздільну здатність сучасних екранів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники знайшли спосіб потроїти роздільну здатність сучасних екранів

Технології&Авто
786
Дослідники Університету Центральної Флориди розробили поверхню, яка дозволяє контролювати окремі субпікселі екрана. Завдяки цьому звичайна роздільна здастність РК-телевізорів і моніторів може потроїтися.
Команда розкрила технічні подробиці дослідження в журналі Nature. По суті, вони знайшли спосіб керувати субпікселями за допомогою зміни напруги.
Пікселі РК-екрану складаються з трьох субпікселів. Кожен з них відповідає за один з трьох кольорів: червоний, зелений або синій. Біле підсвічування активує піксель, а рідкокристалічний затвор визначає, який субпіксель повинен бачити глядач. Наприклад, якщо піксель повинен бути синім, затвор перекриває червоний і зелений субпіксель. Щоб створити фіолетовий колір, достатньо перекрити тільки зелений підсвічений. За те, наскільки світлою або темною буде картинка, відповідає біле підсвічування.
Дослідники знайшли спосіб потроїти роздільну здатність сучасних екранів
Дослідники продемонстрували метод, який повністю позбавляє від необхідності використовувати субпіксель. Він включає використання поверхні з тисненою наноструктурою і відображає алюмінію. На тестовому пристрої співробітники університету могли контролювати колір кожного субпікселя окремо. Технологія дозволяє субпікселю показувати абсолютно будь-який колір, а не тільки, наприклад, синій.
Оскільки один субпіксель робить роботу за три, потенційна роздільна здатність пристрою збільшується в три рази. До того ж, це означає, що кожен «міні-піксель» завжди залишається включеним. Завдяки цьому екрани можуть стати набагато яскравішими.
Тепер дослідникам залишилося показати, що технологія працює з сучасним апаратним забезпеченням.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас