Як не розгубитися і вибрати достойну річ? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не розгубитися і вибрати достойну річ?

Особисті фінанси
246
На полицях спеціалізованих магазинів комп’ютерної техніки покупця чекає величезний асортимент ноутбуків.
Який же купити ноутбук ?
Найчастіше вибір даного портативного пристрою зводиться до ціни, дизайну, «навороченності» (найостанніші моделі).
Як не розгубитися і вибрати достойну річ?
 Перш за все, визначте основну цільову спрямованість ноутбука: наприклад, для найпростіших операцій (робота з текстовими документами) або для створення 3D-об’єктів.
Підбираючи даний гаджет, зверніть увагу на основні складові:
 - процесор;
 - відеокарта;
 - жорсткий диск;
 - оперативна пам’ять.
 і допоміжні:
 - операційна система;
 - порти і роз’єми;
 - діагональ екрана.
Спираючись на ці характеристики, можна вивести кілька порад, які допоможуть вибрати зручну і функціональну модель ноутбука.
Порада № 1: приділіть увагу зовнішньому вигляду гаджета.
Мається на увазі не тільки красивий і практичний дизайн. Важливим фактором є діагональ екрана. Її показники коливаються від 10-ти до 18-ти дюймів.
Діагональ 10-12 дюймів характерна для нетбука. Він відрізняється невеликими габаритами, компактністю, великою продуктивністю (здатний працювати без підзарядки більше 12 годин). Але нетбук малофункціональний: годиться для роботи з документами і в мережі.
 Ноутбук з діагоналлю 13-14 дюймів має більшу функціональність. Цей компактний гаджет призначений для перегляду фільмів, роботи в інтернеті і з документами. Найпопулярніший варіант – модель з діагоналлю в 15 дюймів. Такий ноутбук, зазвичай, ні чим не гірший від стаціонарного комп’ютера. Без розетки може активно використовуватися протягом 2-5 годин.
 Ноутбуки з діагоналлю 17-18 дюймів своїми характеристиками порівнянні зі звичайними ПК. Але ці моделі не дуже практичні: вага їх значна, а без підзарядки здатні працювати тільки 1,5-2 години.
 Крім діагоналі екрана варто звернути увагу і на роз’єми і порти. Адже до ноутбука часто приєднуються різні кабелі від інших пристроїв, а також практично постійно підключена миша. Чим більша кількість USB-портів, тим краще.
Порада № 2: шукайте потужний процесор
 Мабуть, це найважливіша характеристика при виборі ноутбука. Оцінюючи процесор, зверніть увагу на такі особливості:
 • частота;
 • значення кешу;
 • кількість ядер.
 Тут треба керуватися принципом «чим більше, тим краще». Чим вища частота, тим краще; чим більший об’єм кешу, тим краще; чим більша кількість ядер, тим краще. Зрозуміло, треба і міру знати. Наприклад, для роботи тільки з документами достатньо і одноядерного процесора, для роботи з відео і графікою оптимальний варіант – 2 і більше ядер.
Порада № 3: вивчіть параметри оперативної пам’яті і жорсткого диска
 Стандартно обсяг оперативної пам’яті ноутбуків дорівнює 2 Гб пам’яті. Зазвичай цього достатньо для нормальної роботи операційної системи і всіх додатків. Але краще віддати перевагу моделі з об’ємом в 4 Гб.
 Аналогічно і з жорстким диском: чим більший об’єм пам’яті, тим краще. Це дозволить зберігати багато важливої інформації: фото, фільми, музику, документи та інше.
Порада № 4: функціональна відеокарта
 Залежно від потреб, варто підбирати і відеокарту. Якщо планується офісна робота або розважальна спрямованість (перегляд відео, фільмів), то достатньо буде стандартної вбудованої відеокарти. Для сучасних додатків і новітніх ігор знадобиться дискретна відеокарта. Другий варіант більш практичний: якщо запити зростуть, то можна збільшити обсяг дискретного відеоадаптера.
Порада № 5: підходяща операційна система
 Найчастіше на ноутбуках встановлюють операційну систему «Windows 10». Краще вибирати модель з написом «DOS». Така позначка дає можливість вибрати найбільш підходящу для Вас ОС.
 З огляду на всі дані рекомендації, можна підібрати ноутбук з оптимальними показниками і необов’язково за високою ціною.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас