Сергій Мамедов: "Крапля камінь точить" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сергій Мамедов: "Крапля камінь точить"

Валюта
125
Голова Правління Банку “ГЛОБУС” – про подальшу лібералізацію валютного ринку.
Сергій Мамедов, Голова Правління Банку “ГЛОБУС”, прокоментував агентству “ЛІГА.net” пом’якшення Національним банком України валютних обмежень для бізнесу. Мова йде про Постанову від 25 травня, яка стосується роботи компаній, що ведуть зовнішньоекономічну діяльність, і іноземних інвесторів.
НБУ вживає заходів з лібералізації обережно і поступово. Не завжди вони відразу приносять глобальні зміни. Але крапля камінь точить. Скасування обмежень позитивно вплине як на підвищення експортного потенціалу, так і на збільшення інвестиційної привабливості”, – розповів Голова Правління Банку “ГЛОБУС”.
Експерти припускають, що НБУ буде і надалі усувати обмеження щодо іноземних інвесторів, міжнародних компаній та фізичних осіб.
“Наступні кроки з валютної лібералізації можуть бути зроблені в напрямку подальшого зниження відсотка обов’язкового продажу валютної виручки аж до повного скасування обов’язкового продажу. Крім того, регулятор планує подальше зниження і подальше зняття обмеження за розміром передоплати за імпортні контракти без застосування акредитивів “, – додав Сергій Мамедов.
Повністю новину читайте тут http://finance.liga.net/economics/2017/5/29/articles/53405.htm
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас