Bloomberg спрогнозував, коли електрокари стануть дешевшими за бензинові авто (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg спрогнозував, коли електрокари стануть дешевшими за бензинові авто (інфографіка)

Особисті фінанси
3604
Момент, коли купити електрокар стане вигідніше, ніж автомобіль на бензині, наближається. Вже після 2025 року ціни на електрокари стануть нижчими, ніж ціни бензинових авто, передбачає дослідження Bloomberg New Energy Finance.
Згідно з цим дослідженням, зниження цін на акумулятори призведе до того, що вже після 2015 року в США і Європі електрокари стануть дешевшими. Адже зараз акумулятори відповідають приблизно за половину вартості електроавтомобілів. Між 2016 і 2030 роком ціни на акумулятори повинні знизитися на 77%, передбачає дослідження.
За ще більш радикальними прогнозами бренду Renault, який випускає електрокар Zoe, загальна вартість володіння електрокарами вже до ранніх 2020-х зрівняється з вартістю володіння автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння. Раніше в одному з інтерв’ю старший віце-президент компанії Жиль Норман заявив: «У нас є дві криві. Одна — це скорочення витрат на електрокари, оскільки в технології постійно відбуваються прориви по вартості і ємності (акумуляторів — ред.)… Ціни ж на бензинові авто зростуть через посилення регуляторної політики».
Переломний момент у вартості електрокарів добре помітний на графіку Bloomberg.
Bloomberg спрогнозував, коли електрокари стануть дешевшими за бензинові авто (інфографіка)
На графіку видно, що, за прогнозом, вже у 2025 році середня ціна електрокара впаде нижче ніж $30 000 і продовжить знижуватися.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас