Збори акціонерів ПАТ «Кредобанк» затвердили річний звіт та обрали спостережну раду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збори акціонерів ПАТ «Кредобанк» затвердили річний звіт та обрали спостережну раду

Світ
38
Річні загальні збори акціонерів ПАТ «Кредобанк», що відбулися 27 квітня, затвердили річний звіт банку разом з висновком аудитора, згідно з яким банк у 2016 році отримав чистий прибуток в сумі 263,8 млн. грн. Збори також відкликали і обрали на новий термін спостережну раду банку.
Відповідно до рішення зборів акціонерів, чистий прибуток ПАТ «Кредобанк» скеровано на покриття збитків попередніх років. Згідно з річним звітом, який підтверджений міжнародним аудитом, активи банку за 2016 рік збільшилися на 33% – до 11,004 млрд. грн., кредитний портфель (нетто) – на 33% до 6,374 млрд. грн. капітал – на 31% до 1 088 млн. грн. Обсяг коштів клієнтів, залучених банком, збільшився на 45% – до 8,173 млрд. грн. Чистий процентний дохід ПАТ «Кредобанк» за 2016 рік склав 878 млн. грн., чистий комісійний дохід – 283 млн. грн. Збори акціонерів також внесли зміни і доповнення до положень про спостережну раду, ревізійну комісію та правління банку.
В результаті кумулятивного голосування збори акціонерів обрали новий склад спостережної ради ПАТ «Кредобанк». До складу ради увійшли 6 представників акціонера, банку PKO Bank Polski – Якуб Папєрскі, Ян Емерик Росьцішевскі, Макс Крачковскі, Марцін Мош, Марек Щесьняк та Маґдалєна Косьміцка, а також 2 незалежні члени. Незалежними членами спостережної ради ПАТ «Кредобанк» переобрано проректора з наукової роботи НУ «Львівська Політехніка» Наталію Чухрай та доцента кафедри фінансів НУ «Львівська Політехніка» Лева Кльобу. Відповідно до вимог чинного законодавства, нового голову спостережної ради буде обрано на першому її засіданні.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас