Кабмін пом'якшив заставні умови за низкою кредитів Ощадбанку для "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пом'якшив заставні умови за низкою кредитів Ощадбанку для "Нафтогазу"

Фондовий ринок
55
Кабінет міністрів України зменшив розмір застави за двома кредитними договорами між Ощадбанком і НАК “Нафтогаз України” від 2008 року.
Відповідне рішення закріплене урядовим розпорядженням №354-р від 24 травня.
Крім того, уряд погодив розірвання заставної угоди в рамках ще одного кредитного договору між Ощадбанком і НАК “Нафтогаз України” від 2009 року.
“Ощадбанк має в заставі газ “Нафтогазу”, причому вартість цього газу більше, ніж в 2 рази перевищує залишок за кредитом. Враховуючи те, що наш фінансовий стан зараз об’єктивно кращій, ніж рік тому (ми стали прибутковими, знизилася середня вартість фінансування, яке ми отримуємо від кредиторів) і, з урахуванням залишку (за кредитом – Ред.), наші фінансисти домовилися з Ощадбанком про те, що застави газу буде достатньо для банку, а договір застави майнових прав ми розриваємо”, – прокоментували рішення уряду в “Нафтогазі”.
Як повідомлялося, “Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас