Microsoft планує створити ДНК-сховище в хмарі до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft планує створити ДНК-сховище в хмарі до 2020 року

Технології&Авто
847
Корпорація Microsoft планує до 2020 року створити прототип ДНК-системи зберігання даних в хмарі, йдеться в повідомленні компанії. Ланцюги, що імітують біологічний матеріал, зможуть потенційно вирішити проблему розміщення величезних обсягів інформації, вважає Microsoft.
За даними компанії, один грам ДНК-матерії здатний зберігати 216 петабайт даних, всі існуючі дані, розміщені на подібному носії, важили б трохи більше 200 кг.
“Ще однією перевагою зберігання даних на біологічній матерії є те, що вона на відміну від різних дискет і накопичувачів, за визначенням універсальна і не зможе втратити свою актуальність. ДНК виграє і з точки зору довговічності: вона зношується набагато повільніше від металевих накопичувачів – термін служби – 500 років”, – йдеться в повідомленні.
У 2016 році компанія закупила 10 млн синтетичних ДНК-ланцюгів у Twist Bioscience. У липні минулого року на штучні спіралі ДНК було записано 202 мегабайти даних.
“Процес запису і транскрибування даних (переведення аудіо в текст. – ІФ) в четверичній системі ДНК є, по-перше, дуже дорогим, по-друге, займає тривалий час. Щоб зробити процес масовим, його потрібно здешевити в 10 тис. разів, а також збільшити швидкість запису даних з 400 байтів до 100 мегабайтів за секунду”, – зазначають в Microsoft.
За даними дослідницької компанії IDC, кількість даних в світі подвоюється кожні два роки і до 2020 року він дорівнюватиме 44 трлн гігабайт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас