Українська державна корпорація відсудила $45 млн у офшору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська державна корпорація відсудила $45 млн у офшору

Аграрний ринок
421
ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ) отримало рішення апеляційної інстанції Міжнародного арбітражного суду про стягнення з кіпрської компанії Lirtavis Enterprises Limited заборгованості в розмірі $44,8 млн за поставлені ще в 2014 році зернові, повідомляється в прес-релізі ДПЗКУ.
“Протягом останніх двох років ми вживали всіх можливих заходів, передбачених міжнародним правом, щоб повернути $132 млн заборгованості за зовнішньоекономічними контрактами минулих періодів. Зокрема, заборгованість Lirtavis Enterprises Limited, відповідно до одного з таких контрактів, склала $44,8 млн. З метою стягнення усієї суми боргу ми звернулися з відповідними позовними заявами в Міжнародний арбітражний суд при GAFTA”, – цитується в повідомленні директор юридичного департаменту ДПЗКУ Тетяна Ларіна.
За її словами, провадження у чотирьох справах в арбітражі GAFTA почалися в січні 2015 року та продовжувалися до травня 2017 року.
Т.Ларіна зазначила, що після винесення рішень про задоволення позовних вимог ДПЗКУ компанія Lirtavis Enterprises Limited подала апеляційні скарги на суму понад $25 млн по всіх справах, які були об’єднані в єдине арбітражне провадження.
“В результаті обміну численними письмовими поясненнями і документами, а також проведення усних слухань в Лондоні, колегія з п’яти арбітрів GAFTA прийняла рішення відмовити в задоволенні апеляційної скарги Lirtavis Enterprises Limited і стягнути на користь ДПЗКУ всю суму заборгованості, а також 4% річних і суму всіх арбітражних витрат у справі”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас