НБУ не має наміру переглядати прогноз зростання ВВП 2017-го у зв'язку зі зниженням промвиробництва в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не має наміру переглядати прогноз зростання ВВП 2017-го у зв'язку зі зниженням промвиробництва в квітні

Казна та Політика
147
Національний банк не має наміру переглядати прогноз зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році у зв’язку зі зниженням промислового виробництва в квітні.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
Згідно з даними Державної служби статистики, падіння промислового виробництва в квітні поглибилося до 6,1% в річному вимірі.
“Такі показники були очікуваними для Національного банку і перш за все відбили ефект від заборони торгівлі з непідконтрольними територіями Донбасу і захоплення низки підприємств на цих територіях. За оцінками Національного банку, вплив цих подій на показники діяльності ГМК, транспорту та інших суміжних видів діяльності буде розтягнутим у часі і найбільш істотно проявиться саме у 2-му кварталі 2017 року з причини вичерпання запасів сировини, тоді як переорієнтація на альтернативні джерела постачання вимагає певного часу”, – заявили в НБУ.
Крім того, що поглибилося падіння у видобувній промисловості, виробництві коксу і металургії (галузі, що відносяться до ГМК), у квітні сповільнився приріст у харчовому виробництві.
“Це також було очікуваним. Зокрема, сповільнилося зростання обсягів виробництва олії на тлі вичерпання запасів сировини. Також знизилося виробництво м’яса, крім домашньої птиці, через погіршення показників вирощування відповідних тварин”, – прокоментувала прес-служба.
НБУ наголошує, що поточні показники промислового виробництва відповідають прогнозу зростання реального ВВП, оприлюдненого в інфляційному звіті за квітень 2017 року), який передбачає уповільнення економічного зростання до 1,9% у 2017 році.
Нагадаємо, в квітні 2017 року промислове виробництво скоротилося на 6,1% порівняно з квітнем 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас