Представлено систему захисту від "крадіжки особистості» за допомогою біткоїнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено систему захисту від "крадіжки особистості» за допомогою біткоїнів

Фінтех і Картки
987
Дослідники з MIT представили на симпозіумі IEEE з безпеки та конфіденційності нову систему, яка за допомогою технології блокчейна захищає від крадіжки особистої інформації.
«Коли ви створюєте розподілені системи і пересилаєте один одному цифрові підписи, ці системи можуть бути зламані і давати неправдиву інформацію. Можуть сказати першій людині одне, а другій — інше. Ми хочемо цьому запобігти», — заявив Алін Томеску, головний автор статті.
Наприклад, хакер, який зламав криптосистему з відкритим ключем, може засвідчити справжність фальшивого ключа шифрування, щоб змусити користувача розкрити секретну інформацію. Але не може відмовити у справжності істинного ключа, не піднявши тривоги, тому в обігу будуть два ключі з однаковими повноваженнями. Нова система, яку розробив Томеску та його колеги, захищає від подібних розбіжностей.
Оскільки блокчейн повністю децентралізований, єдине, що забезпечує його надійність — це величезний відкритий реєстр усіх транзакцій. Раніше системи використовували цю технологію, щоб захищатися від розбіжностей, але для засвідчення вимагали завантажити весь блокчейн, а це 110 Гбайт, і з кожною годиною ця кількість зростає. Система Томеску завантажує всього 40 Мбайт, тому її можна запускати на смартфонах.
Система, названа Catena, грунтується на основній властивості блокчейна — не можна використовувати один і той самий біткоїн в двох місцях одразу, і криптографічні протоколи стежать за цим. Тому Catena просто додає ще одну вимогу: щоб всі транзакції включали реальну передачу біткоїна. Можна просто переслати біткоїн самому собі, але це усуває можливість передачі біткоїна комусь іще в тому ж блоці блокчейна. Отже, це усуває розбіжності в блоці.
Для того щоб запобігти розбіжностям між блоками, доведеться завантажити інформацію з кожного блоку блокчейна. Але доведеться завантажувати тільки невеликий криптографічний доказ, близько 600 байт на кожен блок, а не всі мегабайти даних.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас