Нафта продовжує дешевшати на тлі рішення за віденською угодою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати на тлі рішення за віденською угодою

Енергетика
783
Світові ціни на нафту знижуються в п’ятницю на тлі рішення нафтовидобувних країн продовжити угоду про скорочення видобутку на дев’ять місяців на колишніх умовах, яке розчарувало інвесторів, які розраховували на більше, свідчать дані торгів.
Станом на 08.51 за київським часом вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,60% – до 51,13 долара за барель, на нафту марки WTI – на 0,78%, до 48,52 долара за барель. При цьому напередодні ціна нафти обох марок падала більш ніж на 5%.
Інвестори сподівалися, що нафтовидобувні країни продовжать дію угоди про скорочення видобутку “чорного золота” на більш тривалий термін або вирішать збільшити обсяг скорочення видобутку, пише агентство Рейтер.
За словами головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенна (Greg McKenna), які наводить агентство, рішення ОПЕК про продовження дії угоди на дев’ять місяців без збільшення обсягу скорочень призведе до того, що головними факторами, що впливають на світовий ринок нафти, стануть дані про запаси і видобутку “чорного золота” в США.
У четвер на зустрічі у Відні учасники віденської угоди домовилися продовжити угоду щодо скорочення нафтовидобутку на дев’ять місяців – до кінця першого кварталу 2018 року.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас